Samenwerken is een kunst

 

Enno de Kroon kan worden ingeschakeld door bedrijven en (semi-) overheidsorganisaties die teamwork vereisen. Zijn diensten zijn ook beschikbaar bij fusies of nieuwe samenwerkingsverbanden. Enno's expertise kan bijvoorbeeld deel uitmaken van participatieprocessen in energietransitie of ruimtelijke ordening, waarbij teams creatieve oplossingen moeten bedenken en deze op een boeiende manier willen visualiseren.

U vindt hier enkele voorbeelden van de mogelijkheden.

 

  • Schilderworkshops ‘Samenwerken is een kunst’

Wilt u op een leuke ontspannen manier met uw team of organisatie een impuls geven aan uw samenwerking? Zaken die de samenwerking bevorderen (of in de weg staan) bespreken? Kies dan voor ‘Samenwerken is een kunst’. Het team creëert gezamenlijk een kunstwerk, een actief en creatief proces dat teamgeest, inclusiviteit, groepsdynamiek en de rol en bijdrage van iedereen in het team zowel bewust als onbewust benadrukt. Het opvallende resultaat kan een plaats aan de muur in uw bedrijf of organisatie krijgen, waar het aanleiding geeft tot gesprekken over samenwerking met anderen.

  • Samen creëren van een kunstwerk

Het gezamenlijk creëren van een kunstwerk kan praktisch bijdragen aan trajecten van verandermanagement, participatieprocessen en de implementatie van organisatorische veranderingen of algehele transities.

  • Ontwikkeling en realisatie van creatieve projecten en activiteiten 

Enno creëert passende kunstwerken voor congressen en evenementen, waarbij deelnemers, ook in grote groepen, snel een bijdrage kunnen leveren aan een groter geheel. Hij ontwikkelt ook creatieve activiteiten voor feesten en jubilea, zoals afscheidscadeaus, of voor de inwijding van een nieuwe vestiging.

​Enno de Kroon is graag bereid de mogelijkheden met u af te stemmen op uw eigen wensen en behoeften.

Neem contact op via de contactknop op deze site of bel: 06-24657168 (Enno).

 


Samenwerken is een kunst.

Schilderworkshop voor bedrijven en organisaties

Enno de Kroon ontwikkelt schilderworkshops voor bedrijfsteams en organisatieteams. Tijdens deze workshops worden deelnemers zich door begeleid schilderen en gezamenlijke werkbesprekingen bewust van hun individuele creatieve talenten en mogelijkheden. Het doel is om deze talenten gezamenlijk in te zetten voor het maken van een schilderij. Dit eindproduct gaat de identiteit van de individuele deelnemers te boven, omdat er een stroom van inzichten ontstaat waarbij men leert van elkaars capaciteiten. De algemene doelstelling van de workshops is om als team met een positieve en productieve houding creatieve barrières te herkennen en te doorbreken. De precieze inhoud van de workshop en het onderwerp van het schilderij worden tevoren met u besproken en in overleg met u aangepast aan het team dat de workshop gaat doen.

  • Duur:               (standaard) minimaal 1 dagdeel (maar In overleg naar wens aan te passen). 

                                Tijdens trajecten kan ook in diverse fasen aan een werkstuk worden gewerkt.

  • Locatie:          - Studio Tussenwater 3, 3024RL, Rotterdam (maximaal 8 personen).

                                - op uw eigen bedrijf of instelling.

                                - op een andere geschikte locatie.

  • Voorkennis:     Niet vereist. De workshops zijn geschikt voor mensen die nooit eerder hebben geschilderd.
  • Resultaat:       Een schilderij voor het bedrijf of de organisatie, gecreëerd volgens de methode van 'peinture partagée',      gezamenlijk vervaardigd door de deelnemers. Het schilderij wordt nadien ingelijst en afgeleverd op uw locatie.
  • Kosten:           Prijsopgaaf op aanvraag, afhankelijk van uw groepsgrootte en speciale wensen.

Wanneer u gebruikmaakt van het atelier in Rotterdam, zijn koffie, thee en frisdranken inbegrepen bij de workshop. De workshop kan desgewenst worden uitgebreid met een passende lunch of avondmaaltijd in de omgeving van de charmante cursuslocatie 'Historisch Delfshaven'.

Over de methode 'Peinture partagée' van Enno de Kroon:

Bij het werken in teams en groepen met een gemeenschappelijk doel zijn er spelregels en overwegingen waarover afspraken gemaakt dienen te worden. Het team zal, al communicerend over actuele thema's, spelenderwijs nieuwe ideeën vormen over de samenwerking en een zelfsturend proces doormaken. Ook zal er discussie plaatsvinden over het proces van oordeelsvorming dat gevolgd wordt.

Tijdens de workshop streeft Enno ernaar om samen met u een verbintenis in de gedeelde schilderkunst te bereiken. 'Gedeeld' in de zin van het collectief ervaren van een interactieve beleving, die door wederzijdse beïnvloeding samenkomt en versterkt wordt. Schilderen is een van de meest persoonlijke vormen van expressie die mensen bezitten. Enno richt zich op het fenomeen van optimale samenwerking binnen dit domein door het creëren van gemeenschappelijke kunstwerken. Hoewel deze schilderijen door meerdere personen zijn vervaardigd, is het vaak niet te zien wie welke penseelstreek heeft gezet. De werken vertonen een fusie van individuele inzichten. In dit proces dient samenwerking als katalysator voor creativiteit en ontstaat er een collectieve identiteit. Enno noemt deze methode intersubjectief schilderen of 'Peinture Partagée'.

De individuele bijdragen en het procesmatige karakter van het werk zijn vervlochten en bieden tijdens het creatieve proces aanknopingspunten voor discussie over creativiteit en groepsdynamica, waarbij zowel verbale als non-verbale communicatie van belang zijn. In het proces van het harmoniseren van individuele perspectieven kunnen persoonlijke waarden soms naar de achtergrond verdwijnen of juist versterkt worden door anderen. Het individuele 'ik' wijkt voor een collectieve ervaring van waarde. Samen schilderen we compromisloos, als één entiteit die een verbond symboliseert. Elke bijdrage fungeert als een positieve of negatieve kracht in de energie die zich in het schilderij manifesteert. Dit proces verenigt het beste van twee werelden om uw zelfkennis te verbeteren: er wordt zowel 'top-down' als 'bottom-up' gewerkt. U wordt, als schilder en toeschouwer, uitgedaagd om een standpunt in te nemen tegenover elk element op het doek. Uw betrokkenheid bij het ontrafelen van de betekenis laat u de waarde van deze uitdaging inzien.

Tijdens deze workshop of training kunnen deze begrippen aan de orde komen: 

Groepsdynamiek, groepsnormen, groepsrollen, machtsverhoudingen en patronen, behoud en ontwikkeling van persoonlijke identiteit en eigenwaarde, groepsidentiteit, autonomie en loyaliteit, de waarneming: perceptie en receptie, communicatievaardigheid (verbaal en non-verbaal), sociaal-emotionele vaardigheden, empathie en rationele steun, emotionele, sociale en relationele intelligentie, empathische feedback en feed forward, oordeelsvorming, besluitvorming, omgang met uiteenlopende visies en doelstellingen, omgang met belangenconflicten en met afwijkende gedragspatronen, solidariteit en inclusiviteit, investeren in mensen, verantwoorde groei, duurzaamheid. Organisch, vitaal en flexibel organiseren, zelforganisatie en zelfsturing, ruimte latyen voor wat wil ontstaan, doelen tegen het licht houden,  experimenteel werken, verbinding houden met de taak en verantwoordelijkheid nemen voor het onderling proces.


Hoe gaat het in zijn werk?

Voorbereiding:

  1. Vaststelling van uw onderwerp op basis van uw eigen behoefte, vraag of casus.
  2. Bepaal uw keuze voor de basisworkshop, een traject of voor een ander onderwerp.

Voorafgaand aan de workshop zal in overleg met u een thema bepaald worden dat tot onderwerp van het schilderij zal dienen, en uiteraard gespreksonderwerp zal zijn tijdens het schilderproces. Uw eigen behoeften zullen met u doorgesproken worden.

U gaat dus zelf bepalen wat het onderwerp voor uw team zal zijn. Als u een onderling probleem of moeizame werkrelatie wilt bespreken is het zinvol gebleken dit probleem niet tot onderwerp van het schilderij te kiezen. De ervaring is dat ingewikkelde processen juist op vruchtbare wijze aan de orde komen als voor een vrijer onderwerp wordt gekozen, zoals de basisworkshop.

Bij de keuze voor sommige hier voorgestelde onderwerpen zal Enno voorafgaand aan de workshop een kort voorbereidend onderzoek doen op uw bedrijf of organisatie, gericht op het verzamelen van relevante informatie, ervaringen, verhalen en beeldmateriaal over het door u voorgestelde onderwerp. Enno de Kroon zal u vervolgens op basis van uw vraag en dit onderzoek een op maat gesneden voorstel doen. De hier voorgestelde onderwerpen overlappen elkaar. De uit uw eigen vraag voortkomende keuze is uiteindelijk bepalend  voor het resultaat, en benadrukt het uniek karakter van het schilderij voor uw bedrijf of organisatie.

Het nut van visualisatie en beeldvorming in woord èn daad

Visualisatie is een effectief instrument om discussies en besluitvorming te beïnvloeden. Voor de workshop wordt in overleg een thema gekozen dat centraal zal staan in het gezamenlijk te creëren schilderij en onderwerp van gesprek zal zijn tijdens het schilderen.

Enno de Kroon is gespecialiseerd in de perceptie en esthetiek van schilderkunst. De betekenis van deze termen, die vanuit diverse achtergronden worden benaderd, toont aan dat ze vloeiende definities hebben. De verschillen zijn gerelateerd aan specifieke professionele contexten. Taal kan leiden tot bijna Babylonische verwarring, maar er zijn ook overeenkomsten in betekenis. Een valkuil is het beperkte beeld dat mensen hebben gevormd over personen of gebieden, wat kan ontstaan door opvoeding, media, enzovoort. Het empathisch bespreken van deze beelden vanuit de gespecialiseerde kennis van uw teamleden kan een nieuw licht werpen op samenwerking, de ontwikkeling van nieuwe producten binnen geïntegreerde serviceteams en realistische klantgerichtheid.

Non-verbale communicatie is essentieel om verschillen te overbruggen, vooral tijdens schilderworkshops. Schilderen combineert werken vanuit een concept met een bijna oncontroleerbare actie. Gemotiveerd samenwerken, gebaseerd op sociaal-emotionele vaardigheden, het laten stollen van vloeibare verf, en het communiceren over dit proces in woorden en daden vormen de kern van deze uitdagende workshops.


Onderwerpsuggesties:

De hier voorgestelde onderwerpen voor de workshops en trainingen overlappen elkaar. De uit uw eigen vraag voortkomende keuze is uiteindelijk bepalend  voor het resultaat, en benadrukt het uniek karakter van het schilderij voor uw bedrijf of organisatie.

 

1. ‘De maaltijd’ (de basisworkshop)

Dit thema is bedoeld voor bedrijven die respectvolle samenwerking tussen hun werknemers willen versterken.

Gezamenlijk schilderen van eetbare stillevens is een schilderproces dat vergelijkbaar is met het bereiden van een maaltijd. De één houdt van vis, de ander meer van vlees of groentes. Dit is een onderwerp, waarbij eenieder over een vrij uitgebreide woordenschat beschikt. De maaltijd is te relateren aan voor iedereen herkenbare vormen en kleuren, die bijvoorbeeld ‘lekker’ of ‘gezond’ genoemd kunnen worden. Het uiteindelijke werkstuk is vergelijkbaar met een gezamenlijk bereide maaltijd. Een menu met verschillende gangen, waarbij het doel is om tijdens het schilderen coherentie aan te brengen tussen de taak en het proces, gebruikmakend van de individuele kwaliteiten en de ‘smaak’ van de deelnemers. Bij het gezamenlijk schilderen zal gewerkt worden met het doel de individuele vermogens van de deelnemers te overtreffen en de teamgeest bevorderen.

 Aan de orde komen:  groepsdynamiek, groepsnormen, groepsrollen, machtsverhoudingen, behoud en ontwikkeling van de persoonlijke identiteit, perceptie, empathie en rationele steun, emotionele en sociale intelligentie, oordeelsvorming en besluitvorming, omgang met uiteenlopende visies, omgang met belangenconflicten en met afwijkende gedragspatronen, solidariteit en inclusiviteit, het investeren in mensen, omgang met verantwoorde groei en duurzaamheid, matiging en verspilling.

2. ‘Aan tafel’.

               “The table is a stage for the world” (Enno de Kroon).

"All the world’s a stage for managers with presence. Leaders must adapt to their different roles in the same way actors do”. (Stefan Stern, Financial Times, 2019)

Dit thema is gericht op bedrijven die hun visie op samenwerking willen verdiepen en daarbij naar een visie op een betere wereld willen streven.

Dit onderwerp heeft de samenwerking zelf tot thema van het werkstuk. De tafel representeert hier het vergaderpodium waar besluitvorming plaatsvindt. Het doel is de relatieverbetering via het bevorderen van relationele intelligentie. Aan de orde komt de kunst van de overdracht. De wekkende en verdiepende functie van de metafoor. Het geven en ontvangen van feed-back en ‘feed forward’ als sociale kunst, en de ontwikkeling van interne en externe leerlijnen. Daarbij komt ter sprake: automatisering en artificiële intelligentie versus verantwoord HR management, empathie, het geven en ontvangen van emotionele en rationele steun op weg naar sociale intelligentie, inclusiviteit en ethische verantwoordelijkheid. Ook de aanpassing aan veranderende sociale normen en het invulling geven aan nieuwe wettelijke vereisten kunnen hierbij aan de orde komen.

Aan de orde komen: groepsdynamiek, groepsnormen en dynamische groepsrollen; machtsverhoudingen, behoud en ontwikkeling van de persoonlijke identiteit; de groepsidentiteit, perceptie, empathie en rationele steun; emotionele, sociale en relationele intelligentie; oordeelsvorming en besluitvorming; omgang met uiteenlopende visies, belangen en met afwijkende gedragspatronen; conflicthantering; flexibel organiseren, samenwerken en onderhandelen; solidariteit en inclusiviteit, het investeren in mensen; omgang met verantwoorde groei en duurzaamheid voor een betere toekomst.

3. De menselijke maat/het menselijk gelaat’.

“Het idee 'gecompliceerd = complexiteit' is een misvatting” (Jaap Peters, Judith Pauw).

Dit thema is vooral geschikt voor bedrijven die de individuele zichtbaarheid van hun werknemers willen verbeteren en de intrinsieke motivatie willen versterken.

De verhouding tussen het bedrijf of organisatie als geautomatiseerde organisatie waarin tóch de mens centraal staat. Wat is het imago van uw bedrijf, hoe zou u dit imago willen en kunnen verbeteren? Aan bod komt o.a. ‘verbondenheid’, het integreren van de servicelijnen binnen uw bedrijf , het bevorderen van maatschappelijk verantwoorde groei en inclusiviteit door te investeren in mensen , menselijke organisatie en verantwoorde innovatie. Ook zullen hier  leerlijnen binnen uw bedrijf of organisatie aan de orde kunnen komen.

Aan de orde komen: groepsdynamiek, groepsnormen en dynamische groepsrollen; machtsverhoudingen, leefbaarheid door behoud en ontwikkeling van de persoonlijke identiteit; duurzaam en dynamisch organiseren, de eigenheid en groepsidentiteit, perceptie, empathie en rationele steun; emotionele, sociale en relationele intelligentie. De intensieve ‘menshouderij’’, duurzaam en organisch organiseren, zelforganisatie en zelfsturing, ruimte laten voor wat wil ontstaan, vitaliteit en flexibiliteit in de organisatie, doelen tegen het licht houden, experimenteel werken.

4. ‘Identiteit en relationele intelligentie’.

“ Relationeel intellligence is about how you connect. How you establish trust and overcome betrayal. How you either engage or avoid conflict. How you manage these interactions and the interpersonal relationships you have with other persons.” (Esther Perel)

Vooral geschikt voor jonge bedrijven of netwerkorganisaties met enthousiaste deelnemers die hun energie willen stroomlijnen binnen een inspirerende missie waarin iedereen zich herkent.

Hierbij neemt u uw bedrijfsgeschiedenis als onderwerp (bijvoorbeeld t.g.v. een jubileum, heropening of nieuwe locatie). Na een kort vooronderzoek door Enno de Kroon zal het team tijdens de workshop aan de hand van verzameld beeldmateriaal de bruikbare picturale elementen bespreken en hieruit destilleren welke materiële en immateriële elementen uit de bedrijfsgeschiedenis tot uw ‘waarden’ in het heden van belang zijn om te koesteren en uit te dragen. Deze workshop is ook geschikt als u het gezamenlijke schilderij als afscheidscadeau aan een persoon wilt schenken.

Aan de orde komen: materiële en immateriële waarden, vertrouwen, identiteit als fluide constructie: spiegelen en afstand nemen, definiëren van onze identiteit, het menselijk subject, rollen, altruïsme versus solidariteit, autonomie en loyaliteit, relationele intelligentie en relationele steun, verbinding met de taak en verantwoordelijkheid voor het onderling proces,  verband tussen emotionele en sociale intelligentie, het debat aangaan, empatische feedback en feed forward, communicatievaardigheid, ook: non-verbale communicatie, verbondenheid, organische organisatie. 

5. ‘Het bedrijf en haar omgeving: een vesting of vestiging?’

“Het huis en de tuin zijn nu groot genoeg om onze kennissen te herbergen” (Georgy Konrad).

Gericht op bedrijven die hun huidige zelfbeeld willen uitdiepen en de anti-fragiliteit van hun bedrijfsvoering willen verbeteren.

Bij keuze van dit onderwerp wordt er gefocust op de  ‘Veerkrachtige bedrijfsomgeving’. Uw bedrijf in relatie tot haar interne en externe omgeving. Tijdens deze workshop zal gezamenlijk een schilderij van uw bedrijf worden gemaakt, gebaseerd op haar uiterlijk (de zichtbare architectuur en het zichtbaar imago en het (onzichtbaar) functioneren van uw gebouw binnen haar omgeving. Dit zal tijdens  het schilderproces in verband gebracht worden met haar innerlijke structuur en intern functioneren.

Basis van deze workshop is het Veerkrachthuis (Jan van Gils): (gedragenheid, funderingen:) Uw onderlinge verbondenheid en de verbondenheid met uw context en de maatschappij waarin geleefd wordt. (Begane grond: zingeving:) Betekenisverlening en waardegericht werken. (1e étage: vaardigheden, die geven ons gevoel van contrôle:) communicatievaardigheden, zelfredzaamheid en vaktypische  vaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden, (bovenétage eigenwaarde:) we geloven in onszelf, maar  doen dit met relativeringsvermogen (humor). We bieden elkaar rationele steun. Het veerkrachthuis is een vrij eenvoudig systeem, dat naar gelang de eigen invulling door de mensen die het hanteren betekenis gaat krijgen. Geschikt dus voor verschillende niveaus, en voor gemengde groepen.

6. ‘Het spel met de concurrentie’

Gericht op bedrijven die het spelinzicht in hun ondernemingsmarkt willen versterken. Om met je concurrent een gezonde competitie aan te gaan moet je weten welk spel je speelt, wat de regels zijn en welke doelen het spel bevat.

Samenwerken met concurrenten is een actueel thema waarbij gevoeligheden spelen. Bij de keuze voor dit uitdagend onderwerp kunt u zelf met uw team aantreden, of een team van uw concurrent uitdagen om gezamenlijk te komen schilderen! Het onderwerp voor het gezamenlijk te maken schilderij wordt bij de keuze voor deze schilderworkshop voor zowel u als voor uw concurrent vooraf niet bekend gemaakt. Dat wordt dus een verrassing! Bij keuze voor dit onderwerp doet Enno de Kroon een kort verkennend onderzoek bij u en het door u ‘uitgedaagd’ concurrerend bedrijf. De focus ligt hier op het verbeteren van het onderling vertrouwen. Deze workshop is ook interessant als onderdeel van participatietrajecten.

Aan de orde komen: hoe zien u en uw concurrent elkaar? Zelfbeeld en het beeld van de ander. Het onderling proces, gemeenschappelijke en tegenstrijdige belangen, empatisch naar elkaar luisteren en gemeenschappelijk verantwoordelijkheid nemen voor het onderling proces. Perceptie verbale en non-verbale communicatie, symptoomconflicten en constructieve conflicten, conflicthanteringsstijlen, participeren in effectieve oplossingen, aanpassen, afstemmen, vermijden, samenwerken en onderhandelen. Compromissen sluiten en  het delen van kansen.

7.  ‘Evolueren met kunstmatige intelligentie’.

“Machines gaan ons beter kennen dan wijzelf”. (Yuval Noah Harari)

“The secret is how to hide your sources” (Albert Einstein)

Dit thema is bedoeld voor bedrijven die de routines in hun bedrijf willen onderzoeken en de creativiteit vanuit de basis willen vergroten.

Deze workshop kan worden verzorgd in Blijdorp, Artis of een ander dierentuin bij u in de nabijheid. Het onderwerp/thema: hoe kunnen we inclusiviteit bevorderen? Empathie en altruïsme als basis voor ethiek. De omgang met het milieu, wettelijke vereisten en het bedrijfsbelang. Verantwoorde omgang met artificiële intelligentie in relatie tot ethische vragen en milieuproblematiek.

Aan de orde komen: evolutie: samenwerken en egoïsme, objectieve en fictieve realiteiten, abstractieniveaus, bewustzijn en de ervaring, geloof in de verbeelding, menselijke normen en waarden, vertrouwen en sociale netwerken, macht en machtsverhoudingen. Communicatiestijlen, algoritmes, vooruitgang, samenkomen van infotech met biotech, het ontwikkelen van een gezamenlijke visie, een gemotiveerd verhaal, de mythefabriek, leren om zich flexibel aan te passen, verantwoord denken en handelen, eerlijk zijn over eigen gebreken, wat willen we outsourcen, hebben we invloed op onze kennissystemen, hoe houden we onze eigen kennis/specialisme binnenboord, en hoe kunnen we daarbij dan toch gebruik maken van technische systemen en ontwikkelingen die we niet zelf kunnen ontwikkelen en waar we afhankelijk van zijn? Empathie en rationele steun, verantwoordelijkheid voor elkaar, Leiderschap op korte en op lange termijn.

8.  ‘Leren, gedrag en motivatie’

"Tell me, and I forget, teach me, and I may remember, involve me, and I will learn." (Benjamin Franklin)

De focus ligt in deze workshop op het organiseren van de onderlinge verbondenheid in de specifieke kennisontwikkeling binnen uw bedrijf.

Deze schilderworkshop heeft de focus op onderwijs, leren en kennisontwikkeling en kennisverspreiding binnen een organisatie (doorlopende leerlijnen) . U bepaalt hierbij zelf vooraf welke kennisoverdracht of welke leertrajecten u wilt stimuleren en aan de orde wilt stellen. De focus ligt in deze workshop op het organiseren van de onderlinge verbondenheid en is apart te boeken, maar is ook geschikt als praktisch onderdeel van een langer durend trainingstraject.

Aan de orde komen: (in overleg te bepalen)

9. ‘Participeren kun je leren’

Deze workshop behandelt de ontwikkeling van nieuwe vormen van duurzame samenwerking en bevordert het meedoen in participatietrajecten in diverse sectoren van de samenleving.  

Participatie gaat over meedoen. Voor de verschillende behoeften en doeleinden van opdrachtgevers uit verschillende sectoren wordt op maat in overleg met de klant een onderwerp ontwikkeld en bepaald voor een specifieke doelgroep. De schilderworkshop is uitermate geschikt als praktisch onderdeel van een participatietraject.

Aan de orde kunnen komen: groepsdynamiek, groepsnormen en dynamische groepsrollen; machtsverhoudingen, inclusiviteit, leefbaarheid door behoud en ontwikkeling van de persoonlijke identiteit; duurzaam en dynamisch organiseren, de eigenheid en groepsidentiteit, perceptie, empathie en rationele steun; emotionele, sociale en relationele intelligentie. zelforganisatie en zelfsturing, duurzaam omgevingsbeheer, leren van de natuur, ruimte laten voor wat wil ontstaan, vitaliteit en flexibiliteit in de organisatie, doelen tegen het licht houden, experimenteel werken.

10. Congressen, jubilea, fusies en evenementen

Ook tijdens deze gelegenheden kan een schilderworkshop een leuke ontspannen impuls geven aan de samenwerking binnen uw organisatie.

Enno de Kroon levert graag zijn creatieve diensten ‘op maat’ en werkt ook daarbij graag met u samen. U kunt dus ook uw wens aan hem voorleggen om te komen tot een praktisch element als onderdeel van een congres, een fusie, projecten en evenementen waarbij deelnemers met elkaar gaan samenwerken. Graag treed Enno hierover met u in overleg om tot een zinvolle en prettige invulling van een praktische schilderworkshop met een uniek resultaat te komen.

Voor evenementen als deze kan een specifiek gezamenlijk schilderproject worden ontwikkeld, waarbij ook aan grote groepen deelnemers ieder een eigen rol toebedeeld kan worden. De deelnemers aan uw evenement worden tijdens het evenement uitgenodigd om ieder kortdurend een bijdrage aan het kunstwerk te leveren (en voor schorten wordt gezorgd!). Interessant is het omdat het uiteindelijk kunstwerk met het thema van uw evenement tijdens de duur van het evenement langzamerhand zichtbaar wordt voor al uw bezoekers.


​Enno de Kroon is graag bereid de mogelijkheden met u af te stemmen op uw eigen wensen en behoeften.

Voor bepaalde opdrachten werkt Enno graag samen met trainers en coaches die over unieke vaardigheden beschikken.

Neem contact op via de contactknop op deze site of bel: 06-24657168 (Enno).

 

media

Media
 

 

© 2016 - 2024 EnnodeKroon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel